Ga naar inhoud
Homepage RECEPTEN Snelle-aardbeien-frambozenjam-met-vanille

Snelle aardbeien-frambozenjam met vanille

Bereidingswijze

  1. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap met de punt van een mesje het merg eruit. Verwijder het kroontje van de aardbeien en halveer ze. Pers de citroen uit.
  2. Breng het vanillemerg, het -stokje, de aardbeien, frambozen, 3 el citroensap en de geleisuiker in een pan met dikke bodem aan de kook en zet de warmtebron laag. Laat 5 min. koken.
  3. Verdeel de hete jam over de potten, liefst tot de rand, doe in elke pot een half vanillestokje en sluit af. Laat de potten omgekeerd afkoelen. Bewaar op een koele, donkere plek. Ongeopend is de jam zeker 1 jaar houdbaar. Bewaar een geopende pot in de koelkast.
Beoordeel dit gerecht
(op basis van 1 beoordelingen)