Ga naar inhoud
Homepage RECEPTEN Mini-cheesecakes-zonder-oven

Mini cheesecakes zonder oven

Bereidingswijze

  1. Smelt de boter in een steelpan. Verdeel intussen de cupcake-vormpjes over de muffinvorm. Doe de biscuit in de plastic zak, sluit goed en sla de koekjes met een steelpan of zware koekenpan tot fijn kruim.
  2. Neem de pan met boter van de warmtebron en meng het koekkruim erdoor.
  3. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de cupcakevormpjes. Gebruik nog een cupcakevormpje, leg dat steeds op het koekkruim, zet er een klein glas in en druk goed aan. Zo krijg je een mooie rechte, compacte laag. Zet de muffinvorm tot gebruik in de koelkast.
  4. Klop de roomkaas los met een garde. Klop met de mixer de slagroom in een andere kom stijf met de poedersuiker en slagroomversteviger. Spatel de roomkaas en slagroom door elkaar.
  5. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de bodems. Strijk glad en laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
  6. Snijd de pruimen en perzik rondom de pit in. Draai de 2 helften in tegenover gestelde richting en haal de pit eruit. Snijd de pruimen in 12 partjes en de perzik ook. Versier de cheesecakes met de partjes.
Beoordeel dit gerecht
(op basis van 2 beoordelingen)