20 min
4 pers
485 kcal
Tags: hoofdgerechtfamiliedoordeweeklente
Bereidingswijze
- Steek de barbecue aan of verwarm de grillpan voor op een hoge stand. Kook de minikrieltjes in ruim kokend water met zout in 8 min. gaar. Giet ze af, spoel onder stromend water koud en laat uitlekken.
- Snijd intussen de kipfilet en paprika in blokjes ter grootte van de ananasblokjes.
- Meng in een ruime kom de kipfilet, paprika, tomaten, paprikapoeder en olie. Breng op smaak met zout en peper. Rijg de kip en de groenten afwisselend met de ananasblokjes aan de satéprikkers.
- Gril de kipsjasliks op de hete barbecue of in de grillpan in 10 min. rondom goudgeel en gaar.
- Snijd intussen de peterselieblaadjes grof. Verdun de mayonaise met 2 el water. Schep de krieltjes en peterselie erdoor en breng op smaak met zout en peper.
- Leg de kipsjasliks op 4 borden. Schep de krieltjessalade erbij.