Ga naar inhoud

Veiligheidswaarschuwing: HAK haalt Boerenkool en Spinazie (met room) terug. De producten kunnen mogelijk stukjes rubber bevatten.

Homepage RECEPTEN Blauwe-bessengalette-met-ijs

Blauwe bessengalette met ijs

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Rol het deeg af en leg met het bakpapier op de bakplaat.
  2. Klop het ei los. Bestrijk het deeg dun met ei. Verkruimel de koekjes en strooi ze in het midden op het deeg en laat een rand van 4-5 cm aan de buitenkant vrij. Meng de bessen met 2 el suiker. Verdeel de bessen over de koekkruimels.
  3. Vouw de randen van het deeg losjes over de vulling en druk licht aan. Bestrijk ook de rand dun met ei en bestrooi met 1 el suiker.
  4. Bak de galette in de oven in 20 min. lichtbruin en gaar.
  5. Bestrooi met poedersuiker en serveer lauwwarm of op kamertemperatuur in punten gesneden. Serveer met een bol ijs.
Beoordeel dit gerecht
(op basis van 0 beoordelingen)