Ga naar inhoud

Veiligheidswaarschuwing: van het Huis slavinken

Homepage RECEPTEN Mini Kerstboom Meringues

Mini Kerstboom Meringues

Voorbereiding

Airfryer:
Bekleed de bodem van het mandje of een platte airfryer-bakplaat met bakpapier (prik er wat kleine gaatjes in voor luchtcirculatie)

Oven:
Verwarm voor op 100 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Bereidingswijze

  1. Doe de eiwitten in een schone, vetvrije kom en klop met de handmixer tot zachte pieken.
  2. Voeg de suiker lepel voor lepel toe en klop door tot het mengsel glanzend en stevig is.
  3. Klop kort de gekozen siroop erdoor (amandel of karamel-zeezout)
  4. Spatel voorzichtig de maïzena en het citroensap door het mengsel.
  5. Vul een spuitzak met het mengsel (of gebruik twee lepels) en maak kleine toefjes op het bakpapier.
  6. Airfryer: Droog ca. 30-35 minuten op 100 °C. Laat de meringues daarna nog 10-15 minuten in de gesloten airfryer staan zodat ze verder uitharden.
    Oven: Bak/droog ca. 1,5 uur op 100 °C, zet daarna de oven uit en laat de meringues binnen afkoelen.
  7. Bestrooi de meringues met geraspte witte én pure chocolade of bestrooi met fijngemalen pistachenootjes.