Ga naar inhoud

Veiligheidswaarschuwing: van het Huis slavinken

Homepage RECEPTEN Biefstuk Met Rodewijnsaus

Biefstuk Met Rodewijnsaus

Bereidingswijze

  1. Neem het vlees een half uur voor het bereiden uit de koelkast. Breng de wijn, sjalot, 2 takjes tijm en de fond aan de kook en kook tot eenderde in tot circa 200 ml vloeistof.
  2. Bestrooi de biefstukken met zout en peper. Bereid de gratin volgens de aanwijzingen op de verpakking. Grill de witlof. Verhit de boter en bak de biefstukken 2-3 minuten per kant. Neem ze uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie.
  3. Zeef het ingekookte vocht boven de pan met bakvet van het vlees en roer de aanbaksels los. Voeg de chocolade toe en laat deze al roerend smelten. Breng op smaak met zout en peper. Ris de blaadjes van 1 takje tijm en voeg ze toe aan de saus.
  4. Leg de biefstuk op warme borden. Schep wat saus erop en garneer met de rest van de tijm. Serveer met de aardappelgratin en de gegrilde witlof.