20 min
4 pers
330 kcal
Tags: hoofdgerechtHollandsvleeskinderen
Bereidingswijze
- Wrijf de sukadelapjes in met zout, peper en kruidnagelpoeder. Verhit de helft van de boter in de braadpan.
- Bak het vlees in circa 10 minuten bruin. Schil 1 appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in stukken.
- Voeg de ui, de appelstukken, de ontbijtkoek en het bier aan het vlees toe. Laat dit met het deksel op de pan circa 2 uur zachtjes stoven.
- Was de andere appel, boor het klokhuis eruit en snijd de appel in 8 plakken.
- Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de appelplakken 2 minuten. Keer de plakken halverwege voorzichtig.
- Leg de sukadelapjes op de borden.
- Schep iets van het stoofvocht, eventueel gepureerd, erover en leg de appelplakken er dakpansgewijs op. Verdeel de peterselie erover.