Ga naar inhoud
Homepage RECEPTEN Sukadevlees-met-koek-en-appel

Sukadevlees met koek en appel

Bereidingswijze

  1. Wrijf de sukadelapjes in met zout, peper en kruidnagelpoeder. Verhit de helft van de boter in de braadpan.
  2. Bak het vlees in circa 10 minuten bruin. Schil 1 appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in stukken.
  3. Voeg de ui, de appelstukken, de ontbijtkoek en het bier aan het vlees toe. Laat dit met het deksel op de pan circa 2 uur zachtjes stoven.
  4. Was de andere appel, boor het klokhuis eruit en snijd de appel in 8 plakken.
  5. Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de appelplakken 2 minuten. Keer de plakken halverwege voorzichtig.
  6. Leg de sukadelapjes op de borden.
  7. Schep iets van het stoofvocht, eventueel gepureerd, erover en leg de appelplakken er dakpansgewijs op. Verdeel de peterselie erover.
Beoordeel dit gerecht
(op basis van 0 beoordelingen)