25 min
4 pers
660 kcal
Tags: hoofdgerechtHollandsvleesfamilie
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180°C. Verhit de olie in een braadslede of ovenvaste braadpan en bak hierin het vlees rondom lichtbruin. Schep het uit de pan.
- Boen de sinaasappel schoon. Snijd een smal stuk van 5 cm van de schil en pers de vrucht.
- Voeg de knoflook, de ui, de wortel, de bleekselderij, de sinaasappelschil, de laurierblaadjes, de peterselie en de tomatenpuree toe aan het bakvet en smoor dit tot de ui glazig is.
- Voeg het vlees toe en strooi er bloem en zout en peper over.
- Giet de wijn, de bouillon en het sinaasappelsap erbij en verwarm tot het kookpunt.
- Zet het gerecht afgedekt 2 uur in het midden van de oven tot het vlees zacht en de saus enigszins gebonden is.
- Leg de aardappelen, verpakt in aluminiumfolie, de laatste 50-60 minuten ernaast op het rooster. Serveer het vlees met de opengebroken gepofte aardappel.