Ga naar inhoud
Homepage RECEPTEN Kabeljauw-met-paddenstoelen-peultjes-en-pistache

Kabeljauw met paddenstoelen, peultjes en pistache

Bereidingswijze

  1. Dep de vis droog.
  2. Meng de bloem met 1 theelepel zout en 1/2 theelepel peper en wentel de vis erdoor.
  3. Snijd grotere paddestoelen iets kleiner.
  4. Verhit 1/3 deel van de boter en smoor hierin de peultjes, bosui, zout, peper, 2 eetlepels citroensap en de helft van de citroenrasp 5-6 minuten.
  5. Verhit de rest van de boter en bak hierin de vis in 2 minuten per kant lichtbruin en gaar.
  6. Schep de visfilets uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie.
  7. Bak de paddenstoelen in het bakvet en voeg de crème fraîche toe. Breng op smaak met zout en peper.
  8. Rooster de pistachenoten in een droge, hete koekenpan.
  9. Serveer de vis op de peultjes met bosui. Giet er wat paddenstoelensaus over en verdeel de pistachenoten en de rest van de citroenrasp erover.
  10. Lekker met tagliatelle.
Beoordeel dit gerecht
(op basis van 9 beoordelingen)