25 min
4 pers
580 kcal
Tags: hoofdgerechtEuropeesvisdoordeweek
Bereidingswijze
- Dep de vis droog.
- Meng de bloem met 1 theelepel zout en 1/2 theelepel peper en wentel de vis erdoor.
- Snijd grotere paddestoelen iets kleiner.
- Verhit 1/3 deel van de boter en smoor hierin de peultjes, bosui, zout, peper, 2 eetlepels citroensap en de helft van de citroenrasp 5-6 minuten.
- Verhit de rest van de boter en bak hierin de vis in 2 minuten per kant lichtbruin en gaar.
- Schep de visfilets uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie.
- Bak de paddenstoelen in het bakvet en voeg de crème fraîche toe. Breng op smaak met zout en peper.
- Rooster de pistachenoten in een droge, hete koekenpan.
- Serveer de vis op de peultjes met bosui. Giet er wat paddenstoelensaus over en verdeel de pistachenoten en de rest van de citroenrasp erover.
- Lekker met tagliatelle.