45 min
4 pers
685 kcal
Tags: hoofdgerechtItaliaansviskinderen
Bereidingswijze
- Bak de ui en kastanjechampignons in 2 eetlepels olijfolie tot ze beginnen te kleuren.
- Voeg een mespunt paprikapoeder en de kookroom toe en verwarm zonder te koken. Pureer dit mengsel.
- Verhit de frituurolie tot 160°C. Schaaf de aardappel in dunne plakken, spoel ze af en dep ze droog. Frituur de plakjes aardappel tot chips en laat ze uitlekken op keukenpapier.
- Doe de pizzabodemmix in een kom, voeg water en de rest van de olijfolie toe en kneed dit tot een soepel deeg.
- Verwarm de oven voor op 200°C. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een lap van circa 1/2 cm dik. Bekleed de vormen of plaat ermee.
- Verdeel de paddenstoelensaus met de bolle kant van een lepel over de pizzabodem. Bak de pizza 25 minuten in het midden van de oven.
- Garneer de pizza voor het serveren met de aardappelchips, ansjovis en truffelolie.