25 min
4 pers
355 kcal
Tags: nagerechtHollandskinderenfamilie
Bereidingswijze
- Maak de aardbeien schoon en laat ze heel. Marineer ze in honing met een vleugje gemalen peper en de rozemarijn (dit kan een dag van tevoren).
- Verwarm de melk en slagroom zonder te koken en laat hierin het vanillestokje 10 minuten trekken. Schraap de zaadjes eruit en roer ze door het roommengsel.
- Roer de suiker en 2 eetlepels van de roomvloeistof door de eidooiers. Voeg dit bij de melk en room en laat het binden zonder te koken.
- Giet het mengsel in een koude schaal en laat iets afkoelen (kan een dag van tevoren).
- Klop er vlak voor gebruik de geklopte slagroom door, leg de aardbeien met de bolle kant boven in de schaaltjes.
- Schep de saus erover, strooi er heel dun poedersuiker op en zet het gerecht even onder een hete ovengrill of gebruik een crème brûlée-brander tot de saus heel licht gekleurd is.