MCD Supermarkt

Mijn MCD Aarle-Rixtel

Kies hier uw winkel

Grootmoeders stoofvlees

Grootmoeders stoofvlees maken zoals alleen oma het maakt? Dit recept komt wel heel erg in de buurt… Serveer het stoofvlees traditioneel met aardappels en groente. Net als bij oma thuis!

Bereidingstijd: 30 minuten + 150 minuten stooftijd

Aantal porties: 4

Ingrediënten:

  •  1 kilogram magere runderlap
  •  100 gram boter
  •  2 uien (gesnipperd)
  •  1 eetlepel bruine basterdsuiker
  •  2 eetlepels bloem
  •  700 milliliter rundvleesbouillon
  •  300 milliliter rode wijn of
  •  300 milliliter donker bier
  •  3 laurierblaadjes
  •  4 kruidnagels
  •  2 sneeën brood (van oud brood)
  •  mosterd

Bereiden

  1. Bestrooi het vlees met zout en peper. Verhit de boter in een braadpan en bak hierin het vlees aan beide kanten bruin. Schep het vlees uit de pan.
  2. Fruit de ui 2-3 minuten in het bakvet. Voeg de basterdsuiker en de bloem toe en roer even door. Bak 1 minuut.
  3. Leg de runderlappen terug in de pan en giet de bouillon en wijn erover. Voeg de laurierblaadjes met de kruidnagels erin gestoken toe. Breng alles tegen de kook aan en stoof daarna afgedekt circa 1 uur op een lage stand.
  4. Besmeer de sneetjes brood dik met mosterd en leg ze met de besmeerde kant op het vlees. Stoof nog 1 uur en schep dan het vlees en brood door elkaar zodat de jus bindt. Stoof nog 30 minuten, tot het vlees zacht is.
  5. Verwijder de laurierblaadjes en kruidnagels. Lekker met gekookte aardappels of puree, rodekool en appelcompote.

Bereidingstip

Voeg met de laurierblaadjes en kruidnagels, winterpenen en aardappeltjes toe.


© MCD Supermarkten 2024 - Privacybeleid - site by Amped



Mijn dichtstbijzijnde MCD Supermarkt is

Kies uw locatie en toon de aanbiedingen die voor u van belang zijn!

×